Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Core Hardware questions

A+ Core Hardware practice questions

  1. IDE cables have how many pins?
    1. 25
    2. 50
    3. 100
    4. 40
    5. 65

    Answer :D

  2. You are about to install a second IDE hard drive in a PC that has only one IDE adapter. Your first hard drive will still be the boot drive. How should the second drive be configured?
    1. as a master
    2. as a secondary
    3. as a slave
    4. as a primary
    5. as auto-select

    Answer :C

  3. What is the maximum number of IDE drives that EIDE will support?
    1. 15
    2. 3
    3. 4
    4. 2
    5. 0

    Answer :C

  4. You are installing an IDE hard drive that will be your boot drive.
    Which is the correct order of steps that need to be followed?
    1. jumper properly, auto-detect(or configure manually) in cmos, low level format, high level format, partition
    2. jumper properly, auto-detect(or configure manually) in cmos, partition, high level format with /s switch
    3. jumper properly, partition, auto-detect(or configure manually in cmos, high level format with /s switch
    4. jumper properly, auto-detect in cmos, regular format
    5. jumper properly, partition, low level format, high level format

    Answer :B

  5. You are installing a SCSI hard drive that will be your boot drive. Which is the correct order of steps that need to be followed?
    1. jumper for id 0, cmos setup, low level format, high level format
    2. set id jumpers to all zeros, high level format, partition
    3. set id jumpers to all zeros, partition, high level format
    4. jumper for id 0, cmos setup, partition, high level format
    5. set id jumpers to all zeros, high level format, partition

    Answer :C

  6. On a flat data cable, a red or blue stripe means:
    1. ground
    2. high voltage
    3. null connection
    4. pin 1
    5. that it's an IDE or SCSI cable

    Answer :D

  7. Which of the following would be considered an FRU? Select all that apply.
    1. hard drive
    2. system board
    3. ram
    4. DMA controller
    5. level 2 cache simm

    Answer :A, B, C & E

  8. Which of the following would not be considered an FRU?
    1. hard drive
    2. IRQ controller
    3. any soldered IC
    4. floppy drive
    5. system board

    Answer :A, B

  9. You have a system that periodically locks up. You have ruled out software, and now suspect that it is hardware. What should you do first that could help you narrow it down to the component at fault?
    1. rotate the ram
    2. replace the ram
    3. replace the level 2 cache simm
    4. disable the CPU cache in cmos
    5. replace the CPU

    Answer :D

  10. You have a PC with no video on a known good monitor. Pick the best order you should follow in tracking down the problem.
    1. replace the video card, replace the monitor, replace the power supply, replace the system board, try a different monitor
    2. check that PC and monitor are plugged in, check that monitor brightness is turned up, check that PC fan is running, remove all option cards
    3. check PC supply voltages, replace video card, replace CPU
    4. check that everything's plugged in, replace system board
    5. check that everything's plugged in, replace hard drive, replace ram

    Answer :B

 || 

A+ Sample Core Hardware Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-152
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.