Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Core Hardware questions

A+ Core Hardware practice questions

  1. A CD-Rom drive always uses IRQ:
    1. 9
    2. 10
    3. 11
    4. 5
    5. depends on the adapter it's attached to

    Answer :E

  2. If a computer's bios allows it, you can boot from a CD-Rom.
    1. true
    2. false

    Answer :A

  3. A single speed CD-Rom drive transfers data at:
    1. 1 MB per second
    2. 100 bytes per second
    3. 20 million bits per second
    4. 186,282 bits per second
    5. 150 KBs per second

    Answer :E

  4. Your CD-Rom audio cable connects to the:
    1. speaker
    2. sound card (or motherboard if sound is integrated with it)
    3. power supply
    4. hard drive
    5. bios

    Answer :B

  5. This statement is in autoexec.bat:
    c:\dos\cdrom\mscdex /d:cdrom001 /l:e /m:10 /v

    This statement is in config.sys:
    device=c:\cdrom\atapicd.sys /d:cd001

    Your CD-Rom drive is not working. What is wrong?

    1. the "v" switch in autoexec.bat is invalid
    2. the device name is not the same in both files
    3. the "m" switch in autoexec.bat is set too high
    4. config.sys is not using the dos directory
    5. nothing, it should work

    Answer :B

  6. Which of the following are SCSI issues? Select all that apply.
    1. unique id settings
    2. limited cable length
    3. parity
    4. passive termination
    5. active termination

    Answer :A, B, C, D & E

  7. On some older SCSI adapters, the boot hard drive must be set to id#: (as a side note, some of the older IBM SCSI PCs had to have the boot hard drive set to id 6, but this question deals primarily with most other PC makes and clones)
    1. 2
    2. 3
    3. 0
    4. 9
    5. 11

    Answer :C

  8. You have a PC with a SCSI adapter built into the system board It has only one connection (internal), which is used for your hard drive, CD-Rom drive, and tape drive. Your boss wants to connect a SCSI scanner to the PC, so you install a SCSI adapter with an external connection to support the scanner. Now you have a PC with two SCSI adapters. SCSI adapters normally use id# 7, which the onboard adapter is set for. The adapter you installed should: (select all that apply)
    1. use a different id
    2. use id 7 also
    3. not use an id
    4. use a different IRQ
    5. be checked for fleas

    Answer :B, D

  9. You run a super wing-ding diagnostic program on your PC, and it reports that your hard drive, microprocessor, ram, and video card have seen better days. To resolve this problem you should:
    1. replace each part one at a time, rerunning the diagnostic before replacing the next part.
    2. check to see if you have a software problem
    3. replace everything at once and rerun the diagnostic
    4. get another copy of the diagnostic program
    5. run an exhaustive memory check

    Answer :B

  10. Whenever you have a hardware resource conflict, it will more likely be an IRQ conflict rather than an i/o conflict because:
    1. there are alot more i/o addresses than IRQs.
    2. the bios sometimes has more of a problem controlling IRQs
    3. i/o addresses cannot conflict
    4. software tends to correct i/o conflicts
    5. software tends to mess up IRQs

    Answer :A

 || 

A+ Sample Core Hardware Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-152
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.